• ORTHOmagazine

  • Uitgave 6, jaargang 33 | 2015

    In deze uitgave onder andere:

    • Van de hoofdredacteur: Voorlichtende instanties…
    • Verstoorde darmflora bij anorexia
    • Acetyl-L-Carnitine zinvol bij fibromyalgie 
    • Vitamine E zinvol bij NASH
    • Vitamine C en coronaire hartziekte
    • Mediterrane voeding en lager borstkanker risico

    Emulgatoren in beklaagdenbank

    Kleurstoffen, conserveermiddelen en smaakversterkers zijn de bekendste E-nummers. Maar emulgatoren behoren hier ook toe. Spraakmakend Onderzoek, gepubliceerd in Nature, zet de emulgatoren stevig in de wind.

    Pagina 206
    Suppletie: antwoord op stijgende zorgkosten?

    Suppletie met macro- en micronutriënten kan de kosten van de gezondheidszorg verlagen. Dit werd in diverse studies aangetoond. Ook Nederlands onderzoek laat dit zien.

    Pagina 216
    Gepersonaliseerde voeding

    Erfelijke aanleg, insulinegevoeligheid en het microbioom spelen een rol bij individuele verschillen in de prostprandiale glycemische respons. Onderzoekers hebben een algoritme ontwikkeld waarmee het bloedglucose beter gereguleerd kan worden.

    Pagina 220
    Zuivelovergevoeligheid; zwart-witte of bruine koeien

    Overgevoelig voor melk van zwart-witte koeien, maar niet voor die van bruine? Het zijn de nieuwste inzichten waar het gaat om zuivelovergevoeligheid. Australië en Engeland zijn ons voor.

    Pagina 226
  • ORTHOmagazine