• slide
 • ORTHOmagazine

 • In juninummer ORTHOmagazine: Autisme en Aluminium 

  [geupdated 25 augustus 2018]

  Twijfels over veiligheid vaccins

  Speelt blootstelling aan aluminium een rol bij het ontstaan van autisme?

  De meest ervaren onderzoeker op het gebied van aluminium, bioloog dr. Chris Exley van de Britse Keele University, twijfelt niet langer. Zijn nieuwste studie geeft de sterkste aanwijzing tot nu toe dat aluminium betrokken is bij stoornissen uit het autisme spectrum. Met Exley zijn er meer wetenschappers die niet meer twijfelen.  

  Maar op de website van het RIVM is te lezen dat de hoeveelheden aluminiumzouten in vaccins ‘zeer klein’ zijn, ‘niet schadelijk voor de gezondheid’ en ook weer door het lichaam worden ‘uitgescheiden’.

  Ook zou volgens het RIVM de toename van autisme-spectrumstoornissen niet zijn terug te voeren ‘op vervroeging van het vaccinatieschema, of op toename van het aantal vaccins of op de samenstelling van de vaccins of op de gebruikte hulpstoffen’.

  Maar is de situatie wel zo eenduidig als het RIVM suggereert?

  Nee, zo is te lezen in ORTHOmagazine. Vooral de laatste jaren zijn verschillende wetenschappelijk studies verschenen die de veiligheid van deze aluminiumverbindingen ter discussie stellen. Vooraanstaande onderzoekers uit Engeland, Canada en Frankrijk maken zich serieus zorgen. Ze hebben zelfs alarmbrieven gestuurd naar de Amerikaanse gezondheidsautoriteiten.

  Lees hier het hele artikel Autisme en Aluminium [upload 25 augustus 2018]

 • ORTHOmagazine